Unike råvarer fra Lohnbakken Gård

Maren sin store drøm gjennom mange år, har vært at andre skal få oppleve den fantastiske kvaliteten som er på kjøttet vi får gjennom vårt hold av storfe.

Den første gangen vi tok retur på kvige, var det ingen vei tilbake. Vissheten om den overlegne mørheten og smakligheten man opplever når man bruker kvigekjøtt som råvare, kan vi ikke beholde for oss selv!

Nå er drømmen virkelighet!!

Vi kan i løpet av senvåren/tidlig sommer ønske alle hjertelig velkommen til vår egne gårdsbutikk!

Butikken blir todelt, hvor en del skal være kjøle- og fryselager, den andre delen skal være selve butikken.

Den vil være åpen to-tre ganger i måneden, og vi vil tilby utkjøring på faste runder til fastsatte tider.

Om ingen av alternativene passer for deg, og du likevel ønsker å kjøpe kjøtt – ring oss da vel! Vi er, som bønder flest, for det meste hjemme.

Utvalget vårt blir storfekjøtt av kvige.

Kvige er hunndyr, som ikke har fått kalv. De vokser saktere enn oksen, og får dermed et mer finfibret og mer marmorert kjøtt. Siden de er unge, har ikke bindevevet tyknet enda, og dette bidrar også til denne råvarens unike mørhet.

Kjøttet er mørt som kalv, men med smaken som kjøttet hos fullvoksen ku/okse.

Vi har fokus på dyrevelferd, og er helt overbevist om at dyr som får utøve sin naturlige atferd med en rolig røkter som ser hvert dyr – gir uovertruffen kvalitet på kjøttet.

Kua og kalven går sammen fra fødsel til de er 6 til 8 måneder gamle. Da skilles de av, for ikke å risikere paring i for ung alder. Kalver født på høsten skilles fra mor hun sendes på beite, med de har tilgang til å gå ut i sommerhalvåret de står i fjøset. Kalver født på våren sendes med mor på beitet. Beitesesongen er fra mai-september.

Alt graset er produsert av oss, og vi har fast avtale med en lokal kornprodusent vi kjøper halm av til strø og tilleggsfor.

Kua får ikke kraftfor, kun ungdyr i vekst. Da får de en type kraftfor som består av 97% norske råvarer, Strand Alka Ultra.

Vi forer våre dyr lokalt og bærekraftig, med andre ord!

Vi gleder oss til å kunne tilby kommende kunder kjøtt produsert lokalt, på lokale forråvarer og slaktet i nærheten.

Unike råvarer med unik smakelighet – med god samvittighet!