Bondinens Lasagne

Alle på Lohnbakken ELSKER lasagne!

Under vil jeg beskrive hvordan jeg lager lasagnen som serveres hos oss. Jeg passer på å lage stor nok porsjon til at det blir igjen til kveldsmat.

En vri på denne oppskriften, er løpestikke. Flere hos oss er ikke begeistret for selleri, og løpestikke er for oss den perfekte erstatningen!

 

Ingredienser

Bolognesen:

  • Kvernet kjøtt, 2 pk à 500 gram
  • Gul løk, 1 stor
  • Gulerøtter, 2 middels store
  • Løpestikke, tørket. En god klype.
  • Tomatpurè, 250-300 gram
  • To bokser hermetiske tomater, hele flådde
  • Vann, kokende med kyllingfond til passe tykkelse på bolognesen.
  • Et glass rødvin høyner smaken.
  • Salt

Bechamelsausen:

  • Smør, 4 ss
  • Mel, 6 ss
  • Melk, 8 dl -1 l
  • Muskattnøtt, smakes til
  • Salt, ca 1 ts

Ellers:

  • Lasagneplater
  • Gulost, 200 g, jarlsberg/østavind blanding.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Smelt smør og ha i litt olivenolje i en gryte. Gul løk skrelles og finsnittes, stekes så ved middels varme. Skrell og grovrasp gulerøtter, tilsett i gryta. Tilsett løpestikke.

Del pakningen med kjøtt i to og stek ved forholdsvis høy temperatur i stekepanne. Tilsett kjøttet i gryta etterhvert som det gjennomstekes.

Tilsett tomatpurè, og rør godt inn. Hell i begge boksene med hele, flådde tomater og knus tomatene lett. Kok opp vann, og hell i til passende konsistens på bolognesen. Ha i en ss kyllingfond, og ett glass rødvin. Smak til med salt. La så simre mens du lager bechamelsaus.

Bechamelsausen foretrekker jeg litt tykk. Jeg har her tatt utgangspunkt i en saus til 8 personer, 1 liter melk. Jeg tar heller litt for lite fuktighet, for så å tilsette til ønsket fylde på sausen.

Smelt smør, og tilsett mel. Ha i litt og litt melk mens du visper. Tilsett ca 8 dl, og tilfør mer om sausen ble litt i tykkeste laget. Ha i salt og muskatt, og rør godt.

Legg bolognese i bunn av en ildfast form, og bruk bechamelsaus som neste lag. Øs bechamelsausen i striper over bolognesen. Dekk med lasagneplater, og gjenta til du er tom for bolognese. Siste laget gjør jeg slik: Legg på et siste lag lasagneplater, og dekk med bechmelsaus. Strø på ost.

Sett formen på et bakepapirkledd stekebrett, og sett på nest nederste rille. Jeg bruker bakepapir, fordi min oppskrift gjerne gjør at formen er litt vel full. Slik slipper jeg brent lasagne på stekebrettet.

La stå i ovnen til osten er gyllen.

Serveres med en god salat og hvitløksbrød.

 

Håper det smaker!

 

Bondinens lasagne Lasagneoppskrift oppskrift

Flere innlegg

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.