Brisket er ikke oppskrytt! Noe så saftig og nydelig mørt, skal man jammen lete lenge etter… Jeg valgte å servere brisket med ovnsstekte poteter og en pastasalat. Jeg er ikke alltid så tøff med krydder, så om du har andre preferanser enn det jeg har brukt, så prøv i vei!
Dette ble en middag over to dager til vår store familie, sjekk også oppskrift på Brisket Burger!
Kjøttet:
- Brisket
- Salt, pepper
- Sjalottløk
- Løpestikke
Poteter:
- Poteter, kokefaste
- Olje
- Salt, pepper
Salat:
- Blandet salat
- Agurk
- Tomat
- Paprika, gul og rød.
- Mais
- Pastasløyfer
- Pinjekjerner, ristede
- Salatost
Jeg starter med å krydre kjøttet godt, og brune i stekepanna med masse smør. La kjøttet hvile, mens du finhakker sjalottløk og steker i samme panne som kjøttet. Dryss litt løpestikke over kjøttet, og kok ut panna med sjalottløk. Legg kjøttet i en pose, hell over sjyen og vacuumer. Legg i sous vide på 67 grader i minst 24 timer.
Poetene kokes med skall, og helles over i en langpanne. Hell over olje, krydre med salt og pepper, og stek i ovn på 220 grader til gylne.
Kok pasta som anvist på pakken, hell av kokevann og skyll med kaldt vann. Skjær salat, agurk, tomat og paprika og bland i en bolle med mais. Tilsett salatost og ristede pinjekjerner. Til sist tilsettes pasta. Jeg liker også å røre inn pesto i pastaen før den has i salaten.
La kjøttet hvile en halvtimes tid i posen. Skjær hull i posen og hell ut sjyen en kjele eller skål. Denne middagen valgte vi bort saus, da kjøttet var så utrolig saftig at saus var unødvendig.
Jeg sparte heller sjyen i en kjele, hvor jeg la i restene av brisketen i etter middag.
Så dette spennende ut? Kjøp BRISKET her.

Flere innlegg
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.