Culotte

Culotte er en råvare vi i familien ikke har prøvd før, så da måtte vi prøve! Valget falt på en engelsk vri.

Jeg valgte å  kjøre en sous vide – variant, da min søster som bor i England har gitt meg en sous vide i gave. Da måtte vi også teste den med engelsk tilbehør, derav den engelske vrien.

Ingredienser:

Kjøttet:

  • Culotte – beregn 200 gram pr pers
  • En god rub – kjøp ferdig eller lag selv! Ruben her er også gave fra England.

Roast Potatoes:

  • 2 kg kokefast potet til 6-8 personer. Dette er godt, det er lurt å beregne mye.
  • Olje som tåler høy temperatur
  • Krydder – løkpulver, salt, pepper.

Rotstuing:

  • Kålrot
  • Gulrot
  • Sellerirot
  • Smør
  • Fløte
  • Salt, pepper

Gratinert blomkål og brokkoli

  • 1 stk Blomkål
  • 1 stk Brokkoli
  • Smør
  • Mel
  • Melk
  • Ost
  • Salt

Yorkshire pudding

  • 100 ml Melk
  • 100 g Mel
  • 2 stk Egg
  • Salt
  • Pepper
  • Olje som tåler høy temperatur
  • Muffinsform

Rub kjøttet godt! Over alt, og litt mer enn du tror er nok. Vacuumer, og legg i kjøleskap over natten. Dagen etter legges den i sous vide på 58 grader, still inn på 24 timer. Når culotten er ferdig kan den stekes raskt i stekepanne i masse smør, så kan den hvile litt før den skjæres opp for servering.

Poteter skrelles og kokes lett møre.  Deretter kan de enten deles i terninger eller stekes videre hele. Vi valgte hele. Finn frem en langpanne, og dekk bunnen av pannen med olje. Ha i poteter, og rull de rundt slik at de dekkes av olje. Krydre for eksempel med salt, pepper, løkpulver og litt persille, og stek i ovnen ved  180 grader til de er gylne og sprø.

Skrell og del grønnsaker til rotstuing i terninger. Kok i lettsaltet vann til de er godt møre. Hell av vannet, men behold et par dl vann. Mos rotgrønnsakene godt sammen, tilsett fløte, smør og varm opp. Smak til med salt og pepper.

Kok blomkål og brokkoli lett møre i lettsaltet vann. Lag en tykk, hvit saus av smeltet smør, mel, melk og ost. Legg blomkål og brokkoli i en ildfast form, hell over saus, litt mer ost og gratiner i ovn ved 200 grader.

Sett ovnen på 225 grader. Finn frem en muffinsform, fyll den ene kortraden med olje. Hell på formen, slik at oljen fordeler seg likt i alle hullene. Sett formen i ovnen slik at oljen blir varm. Visp eggene lett sammen, og tilsett melk, mel, samt en klype salt og pepper og bland sammen til en jevn røre. Den trenger ikke svelle. Ta muffinsfomen ut av ovnen, og hell røren så likt som mulig i hullene med en gang. Sett formen tilbake i ovnen og stek i 10-12 minutter, til yourkshire puddingene har hevet seg godt og er gylne.

 

Håper dette er en oppskrift til inspirasjon, og dere koser dere med maten!

Link til CULOTTE her.

 

 

Culotte

Flere innlegg

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.