Kjøttboller

Kjøttboller er enkelt, godt og barnevennlig! Barnevennlig i både smak, og i at det er fin rett for barna å hjelpe til med. De kan varieres i smak med forskjellig krydder, og de kan varieres med tilbehør. Denne gangen valgte jeg kokt potet, fløtesaus og kokte grønnsaker, men jeg har også laget disse med oregano og servert i en tomatsaus med pasta til.

Kjøttboller:

  • 1 kg kvernet storfekjøtt
  • 3 sjalotteløk
  • 2,5 dl griljermel
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • Pepper
  • Smør

Saus:

  • Smør
  • Mel
  • Vann med kyllingfond
  • Fløte
  • Salt
  • Soyasaus, brunost. (kan sløyfes)

En pose med frosne bukettgrønnsaker.

Begynn gjerne på kjøttbollene før pakkene med kjøtt er helt gjennomtint. Det er lettere å lage en god farse når fettet er kaldt.

Skrell og sett poteter på kok.

Finn frem en bolle, og ha i kjøttet. Finhakk løk, og ha i bollen med kjøttet. Tilsett griljermel, egg, salt og pepper og kna alt godt sammen med hendene. Jeg bruker to stekepanner, en vanlig til steking av boller og en stor med lokk som bollene ettersteker i, Form til små boller, og stek gyllenbrune før de flyttes over i stor panne. Når alle bollene er stekt, lages fløtesaus. Smelt smør, og lag meljevning. Spe med vann tilsatt kyllingfond. Når sausen er passe tykk, helles i et par dl fløte. Smak til sausen med salt, eventuelt soyasaus og brunost.

 

Det kvernede kjøttet vi har på lager, passer perfekt til kjøttboller! Den høye fettprosenten i kjøttet gjør bollene saftige og smakfulle.

kjøttboller

Flere innlegg

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.