Marens biff stroganov med grytekjøtt av flatbiff

Å lage stroganov av flatbiff, er fint om du ønsker å lage gryterett uten å ha tid til å la kjøttet koke seg mørt.

Flatbiff er forholdsvis mørt i utgangspunktet, og trenger ikke lang koketid. Har du god tid, kan du bruke vanlig grytekjøtt.

I denne gryteretten blandet jeg en pose med flatbiff grytekjøtt og en pose med vanlig grytekjøtt, og det var ikke stor forskjell på mørheten. Flatbiffen var lett å tygge, men det vanlige grytekjøttet var også mørt til tross for en «hurtig» runde til kok.

Jeg liker å lage denne retten ved å først lage en hvit base med løk, vårløk, rød paprika, hvitløk, kremfløte, seterrømme og dijonsennep. Kjøttet krydres med salt, pepper og røkt paprikapulver. Kjøtt og krydder blandes god sammen og brunes i flere omganger. Når alt er brunet, legges kjøttet tilbake i stekepannen hvor det så tilsettes tomatpuré, kalvefond og sukker. Tilsett vann til en tykk saus. Kjøttet helles så over i gryta med hvit base. I stekepannen du hadde kjøtt, steker du nå sjampinjong. Når den er ferdig, helles den over i gryta.
Smak til med salt.

Du står nå fritt til å spise med en gang, eller la gryta koke litt lenger. Om du ønsker å koke stroganoven i en time eller to, anbefaler jeg at soppen stekes og tilsettes gryta like før servering.

Serveres med ris, salat og hvitløksbrød.

Ingredienser til 6 personer:

  • Grytekjøtt av flatbiff, ca 150-200 g pr pers
  • 1 rød paprika
  • 2 gule løk
  • 2 vårløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts dijonsennep
  • ca 2 dl kremfløte
  • ca 1 dl seterrømme
  • Sjampinjong, ca 5 store
  • 1 kg grytekjøtt av flatbiff
  • Salt, pepper, røkt paprika
  • 1-2 bokser tomatpuré
  • Kalvefond
  • Vann til å spe sausen
  • 1 ts brunt sukker

 

Håper det smaker!

Biff Stroganov

Flere innlegg

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.